Jouw bestelling

Jouw winkelwagen is leeg

APPLY
Totaal
€0.00
0

Benieuwd wie er voor jou aan het koken is en wat mijn manier van koken typeert? Dit is mijn verhaal.

Ik groeide op in een landelijke plek in het zuiden van de Filipijnen, als de jongste van vier kinderen. Nadat mijn moeder van mij bevallen was, stopte ze met werken en werd ze een toegewijde huisvrouw. Ze bereidde elke dag verse maaltijden voor ons.

Op jonge leeftijd begon ik haar al te helpen in de keuken. Al vond ik het toen eerder een karweitje dan iets leuks.

Toen ik ouder werd, verhuisde ik naar Singapore, waar ik zeven jaar als lerares heb gewerkt. In dit land, waar je smaken en gerechten van over de hele wereld ontdekt, ben ik diversiteit in eten beginnen waarderen.

Ik besloot naar België te komen om een masterdiploma te behalen. Daarna zou ik teruggaan en mijn eigen zaak beginnen. Maar nadat ik hier mijn vriend leerde kennen, veranderden mijn plannen. Ik besloot om hier te blijven.

Met mijn studentenbudget besefte ik al snel dat uit eten gaan niet zo goedkoop was als in Singapore, waar ik voor 3 euro kip met rijst van Michelinsterrenkwaliteit kon eten. Dus ja, dan ben ik maar zelf beginnen koken. En al snel realiseerde ik me dat koken mijn ware passie is.

Filipijns eten is in België nog niet zo gekend. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om de keuken van mijn land met jullie te delen. Ik wil dat jullie er ook van gaan houden.

Ik ga voor traditionele smaken maar ik gebruik wel moderne kooktechnieken. Met een sous-videtechniek bijvoorbeeld, kan ik vlees nóg sappiger en malser maken. Dat maakt het niet minder authentiek Filipijns.

In 2020 ben ik gestart met een pop-upkraam in de Vleeshalle, een drukbezochte foodhall in Mechelen. Daarna had ik een tijdje een pop-uprestaurant in samenwerking met het Sundry Seeds-project. Nu heb ik heel veel zin om mijn eten tot bij jullie in de huiskamer te brengen.

Ik leer graag nog bij en waardeer het enorm als ik suggesties, complimenten of feedback krijg. Bedankt voor het lezen en ik hoop dat ik mijn kookkunsten snel met je kan delen!

Elke maandag en donderdag leveren we gratis tussen 18 en 21u in de regio van Mechelen.

Mechelen

Sint-Katelijne-Waver

Boortmeerbeek

Bonheiden

Zemst

Contacteer ons

Alfred Nobelstraat 28A,
2812 Muizen
info@filipinobites.be
filipinobitesbelgium

Social media

© Filipino Bites | 2021 Privacy- en cookiebeleid